Huisdierenstikkers

De huisdierensticker maakt de hulpverleningsdiensten attent op de aanwezigheid van dieren in je huis. Bij een interventie kunnen brandweerploegen ter plaatse snel zien welke en hoeveel huisdieren er zich in de woning bevinden. Het is geen garantie dat de dieren gered kunnen worden, maar laat toe rekening te houden met deze informatie. De sticker dient goed zichtbaar op een venster gekleefd te worden en het is belangrijk dat hij up-to-date blijft. Je kan de sticker afhalen aan de balie van dienst Bevolking.

Zwerfkatten – sterilisatieproject
De stad Zoutleeuw heeft een overeenkomst met het dierenasiel van Sint-Truiden, vzw Dierenvrienden, i.v.m. de zwerfkattenpopulatie op een diervriendelijke en effectieve manier beheersbaar te maken. De methode is: vangen, steriel maken en terugplaatsen.

Hoe kan je zwerfkatten melden?
Geef jouw naam, adres, telefoonnummer en het vermoedelijk aantal zwerfkatten dat dient gesteriliseerd/gecastreerd te worden door aan de milieudienst. Wij maken de gegevens over aan het asiel en het asiel staat in voor het vangen, steriliseren, revalideren en terugplaatsen van de zwerfkatten. Om misbruiken van het sterilisatieproject te voorkomen heeft de vzw Dierenvrienden het recht om meldingen te weigeren. Tamme katten zullen bovendien niet terug uitgezet worden, maar opgenomen worden in het dierenasiel om zo te herplaatsen.

Thank you for your vote!
Beoordeling plaatsen: 0 van 5 (volgens 0 votes)

Copyright ©  10 FM 2021. –  Privacybeleid – Cookies