Roze zak langer gebruiken maar met nieuwe pmd-sorteerregels

Vanaf 1 maart 2021 voert EcoWerf samen met Fost Plus in onze regio de nieuwe blauwe pmd-zak in. De bekende blauwe kleur van de pmd-zak blijft, alleen de inhoud wijzigt. De ‘P’ van pmd staat dan niet meer voor ‘Plastic flessen en flacons’ maar voor ‘Plastic verpakkingen’. Daarom haalt EcoWerf de gemengde plastic in de roze zak vanaf 1 maart 2021 niet meer op.

Nieuwe pmd-sorteerregels tijdelijk ook in roze zak
Vanaf 1 maart 2021 tot en met einde mei mag je je voorraad roze zakken gebruiken voor de ophaling van pmd. Op voorwaarde dat je de roze zak gebruikt voor de nieuwe pmd-sorteerregels. Omdat alleen de inhoud van de pmd-zak wijzigt, kan je ook je voorraad ‘oude’ pmd-zakken gebruiken tot je een nieuwe rol pmd-zakken nodig hebt.

Roze zakken inruilen op het recyclagepark
Van 1 maart tot einde mei kan je met een volledige rol roze zakken terecht op het recyclagepark. Het bedrag van 2,50 euro wordt op je difTar-rekening gezet. Enkel volledige rollen worden teruggenomen, losse roze zak[1]ken worden niet teruggenomen. Als inwoner van Oud-Heverlee, Geetbets, Kortenaken en Bierbeek kan je in het gemeentehuis volle rollen roze zakken omruilen. Met deze regeling zorgen EcoWerf en je stad of gemeente ervoor dat je de roze zak nog enkele maanden verder kan gebruiken. De boodschap blijft wel: koop niet meer roze zakken dan je nodig hebt.

Sorteerregels pmd en roze zak
Tot de nieuwe blauwe pmd-zak er is, volg je gewoon de geldende sorteerregels voor pmd en de roze zak. Zachte plastics zoals plastic verpakkingen, yoghurtpotjes en champignonbakjes horen tot eind februari 2021 in de roze zak. In de pmd-zak sorteer je tot 01/03/2021 enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankverpakkingen.

Thank you for your vote!
Beoordeling plaatsen: 0 van 5 (volgens 0 votes)

Copyright ©  10 FM 2021. –  Privacybeleid – Cookies