• home Home
  • keyboard_arrow_right Tienen
  • keyboard_arrow_right Berichten
  • keyboard_arrow_rightWilma wint de Groene Pluim

Tienen

Wilma wint de Groene Pluim

today24/01/2024

Wilma wint de Groene Pluim

Elk jaar reikt Groen Tienen de Groene Pluim uit aan een persoon of organisatie die zich het voorbije jaar verdienstelijk heeft gemaakt op sociaal, cultureel of ecologisch vlak. Het was nationaal co-voorzitster Nadia Naji die de prijs mocht uitreiken tijdens het jaarlijkse Groen Café.
“De leden kozen ervoor om dit jaar Wilma als winnaar aan te duiden”, vertelt John Vankeijenberg, voorzitter van Groen Tienen. “We vinden het ongelofelijk straf hoe deze samenwerking tussen brouwerij Hoplinter en Huis in de Stad mensen met een beperking de mogelijkheid biedt om te werken in de horeca. Ontmoeting staat hier centraal. En dat is iets wat onze leden echt naar waarde schatten.”
Joris, Danny, Karen en David mochten de Groene Pluim in ontvangst nemen in naam van alle medewerkers en begeleiders van Wilma. “We zijn super blij met deze prijs. We doen dat ook heel graag, afwassen, bedienen en zelfs opruimen”, zeggen Joris en Danny.
In 2016 vatten Katty Es en Karen Reggers, begeleidsters in Huis in de Stad, het idee op om een horeca-atelier uit te bouwen voor de bewoners van Huis in de Stad. Eerst was er de pop-up bar ‘Costa Hoppa Bijzonder’ in het Oud College, en nu is er dus Wilma, een
met terras waar de drankjes en de bediening bijzonder zijn.
Ga zeker eens kijken op de Grote Markt 29.
 

 

Het Nieuwsblad : Tienen

Read More

Geschreven door:

Contact

Frequenties

Linter 107.0 FM
Glabbeek 106.6 FM
Tienen 105.0 FM

DAB+ Limburg  en Hageland
Online via live-stream

0%