Word jij een Fred of Frieda?

De beperking van onze sociale contacten tijdens deze crisis is voor veel mensen een zware dobber. Jij kan als een Fred of Frieda zorgen voor extra warmte in onze samenleving.

Fred en Frieda is een initiatief van de Vlaamse Overheid en maakt extra sociaal contact mogelijk voor wie dat nodig heeft. Regio Zuidoost Hageland zoekt daarom buddy’s die het verschil willen maken door een kaartje te sturen, te (video)bellen of op bezoek te gaan bij iemand uit hun buurt.

Hoe werkt het?
Het is heel simpel! Als Fred of Frieda ben je er voor iemand die extra sociaal contact nodig heeft. Dit kan virtueel of ‘in het echt’. Je kiest zelf wat het beste bij jou past. Als virtuele Fred of Frieda kan je bijvoorbeeld wekelijks telefoneren of een kaartje, mooie tekening of brief opsturen. Doe je het liever via chat of beeldbellen? Dat kan!

Liever contact met iemand ‘in het echt’? Ga dan live als Fred of Frieda aan de slag. Je maakt regelmatig tijd vrij om een bezoekje te brengen, een wandeling te maken of een kopje koffie te drinken. Uiteraard is het belangrijk dat er aandacht is voor veiligheid en de gelende covidmaatregelen als je op bezoek gaat.

Meld je vandaag nog aan
Wil je je vanop afstand of live engageren om eenzaamheid tegen te gaan? Word dan vandaag nog een Fred of Frieda. Meer lezen over Fred en Frieda of je aanmelden kan via de website www.fredenfrieda.be

Als vrijwilliger laat je je gegevens zoals telefoonnummer, woonplaats en eventueel specifieke interesses achter op de website. Het is een veilige omgeving die je privacy respecteert.

Thank you for your vote!
Beoordeling plaatsen: 0 van 5 (volgens 0 votes)

Copyright ©  10 FM 2021. –  Privacybeleid – Cookies