• home Home
  • keyboard_arrow_right Teamleden
  • keyboard_arrow_rightFranco La Cara
Franco La Cara
DJ

Franco La Cara

Achtergrond


My Favourite Quote

“Verleid door de hypnotiserende beats van house.” ~ Franco La Cara

 

Als er één oude rot in het vak is…Dan is hij het wel: de sympathieke Maaslandse DJ Franco La Cara. In zijn eerste levensjaren groeit hij op samen met zijn zus in een arbeidersgezin met niet al te veel luxe. Als je iets wil, moet je er maar voor werken, zo weerklinken nog steeds de wijze woorden van zijn ouders, waarvoor Franco hun tot op de dag van vandaag nog steeds dankbaar is. En zo geschiedt: met het geld dat hij verdiend dankzij vakantie werk schaft hij zijn eerste draaitafels aan.

De New Beat eind jaren tachtig inspireert de op dat moment nog piepjonge DJ met Italiaanse roots. Al snel begint hij met het aanleggen van een uitgebreide CD-collectie. Verzamelaars als Serious Beats en La Rocca mogen niet ontbreken en zo is de stap naar housemuziek meteen gezet.

Op 20-jarige leeftijd belandt hij in Danscafé De Verleiding…voor hem letterlijk een verleiding want voor hij het goed en wel beseft raakt hij verslaafd aan house, het maken van mixen en draaien uiteraard. Het Heerlense danscafé wordt uiteindelijk zijn thuishaven voor een periode van 10 jaar.

Tijdens een DJ-Contest in het voormalige Karrewiel te Hoeselt belandt hij in de top 5 uit 300 deelnemers. Dit geeft hem dan ook een boost om aan meerdere contests deel te nemen. Als je ergens wil geraken moet je vooral veel aan netwerk doen, aldus Franco. Praten met organisatoren, party’s bijwonen, naar clubs en gaan en mixen verspreiden.

Franco gaat nog een stapje verder en dacht…als ik nu zelf ook eens eigen releases uitbreng? En die gedachte is meteen de juiste, wanneer in 1999, dankzij een samenwerking met DJ Philip de intussen Tranceklassieker “Harmony” uitgroeit tot een monster hit in haast elke club en daarnaast ook een eerste plaats krijgt in de Belgische charts. Maar ook hier blijft het niet bij: de toon naar meerdere releases en remixen is gezet.

Ook vandaag nog brengt Franco heel veel tijd door in zijn eigen studio om alsmaar te werken met nieuwe releases…en natuurlijk om je op zaterdagnacht te trakteren hier bij 10fm op een allegaartje van deephouse, techno, tech-house en progressive

Referenties

  • De Verleiding
  • Lazurra
  • Radio GRK
  • VRD Dance Traxx
  • DJ Philips vs DJ Franco – Harmony
  • Real Thing – Jump EP (Feat. Nico Parisi)
  • Liquid D – In Search Of The Morning

 

 


Club DJ

Contact

Frequenties

Linter 107.0 FM
Glabbeek 106.6 FM
Tienen 105.0 FM

DAB+ Limburg  en Hageland
Online via live-stream

0%